eurowalk.hu: MINDEN, AMI NORDIC WALKING
SZÁNTÓ SZILVIA, NORDIC WALKING C-TRAINER


Lido di Venezia: szept. 19-22.
- 2019.07.04.

Full Velence hosszú hétvége: szállás a Lido déli szegletén, nordic walking a fövenyen, dűnéken és lagúnákon, valamint Velence ismeretlen szegleteiben.

tovább

VELENCE VILÁGA:LIDO, DŰNÉK, LAGÚNÁK

Szeptember 19-22: Velence és a környező vizivilág felfedezése


Amikor három éve privát nordic walking programon vehettünk részt Velencében és a Lidon Andrea és Beatrice kalauzolásával, mi, edzők arról beszélgettünk, hogy egyszer szervezhetnénk egy olyan velencei hosszú hétvégét, amikor is nem csak egy napra látogatunk Velencébe és közvetlen környékére, hanem mondjuk a Lido egy nyugalmas szegletén megszállva, onnan kiindulva kalandozunk a Serenissima zegzugos szegleteiben, és fedezzük fel Velence környékének különleges tájait.

Nordicozunk az Alberoni beach fövenyén és dűnéin, kanyargunk a lagúnák mentén, és túrázunk a megkapóan bájos Pellestrina szigetén. Most valóra válik a terv, szeptember 19 és 22 között megcsináljuk a full Venezia hétvégét!

Szállásunk a Lido di Venezia déli csücskében, a 12 km hosszú stranddal büszkélkedő Alberoni egy kellemes szállodájában lesz.

A programok között szerepelnek nordic walking túrák különleges természeti környezetben: a Lido tengerpartján, dűnéin és lagúnáin, Pellestrina szigetén, de természetesen ellátogatunk Velence legérdekesebb, turisták által nem látogatott kerületeibe, ahol szó szerint belekóstolhatunk a helyi életstílusba (ki ne emlékezne az eldugott kisvendéglőre, ahol pompás ételeket kóstoltunk.....)

Persze nem hagyjuk ki a Szent Márk teret és a legfontosabb látnivalókat sem!

Esténként nézhetjük a naplementét az Alberoni beachen, bebuszozhatunk a Lido elegáns villanegyedébe korzózni egyet, vagy behajózhatunk Velencébe, hogy éjszakai pompájában is megcsodálhassuk a várost.Részletes program:

1. nap: szeptember 19. csütörtök

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, érkezés Tronchetto kikötőjébe, javasolt találkozási idő: 14 óra.

Itt kompra szállunk az autókkal együtt, és behajózunk Lido Di Venezia kikötőjébe, majd a szállodához autózunk, és elfoglaljuk szobáinkat.

Délután (tervek szerint 17 órakor) nordic walking túrára indulunk az Alberoni oázis dűnéin. Az egyedülálló ökoszisztémával rendelkező, vadregényes tájat a WWF oázisává választották. Kivételes túrában lesz itt részünk, Velencétől egy karnyújtásnyira, a homokdűnék és örökzöldek között, a tenger ölelésében!
Ha időnk engedi, később még ellátogatunk az Antico Borgo Di Malamocco színes világába. Malamocco egykor (VIII-IX. században) a dózsék székhelyeként jelentős szereppel bírt, mára azonban egy egyszerű, bájos kisváros lett.

Látnivalói egy XII. században, velencei-bizánci stílusban épült plébániatemplom (Santa Maria Assunta) a festői Piazza Maggiorén, valamint a XV. században, gótikus stílusban épült Palazzo del Podesta, de magának a városnak a hangulata is megér egy sétát.2. nap: szeptember 20. péntek


Egész napos program Velencében! Reggeli után behajózunk a Szent Márk térre, majd Andrea páratlan helyismeretével kalauzol bennünket a hangulatosabbnál hangulatosabb sikátorokban, hidakon át, érintjük a Castello Arsenale negyedet a tengerparti sétánnyal, a mini szigetekkel.

A Bazilikában megnézzük Szent Márk kriptáját. A Szent Márk bazilika a bizánci építészet legeredetibb formában megőrzött emléke, de nem egyetlen kor építménye. A 11 századtól a köztársaság 1792-ben bekövetkezett bukásáig fejlődött és az évszázadok alatt minden kor rajta hagyta a nyomát. A San Marco bazilika, a dózse palotatemploma is volt, ahol a megválasztott dózse eskütétele után ünnepélyes megerősítést nyert.

A jelenleg is látható székesegyházat 1063-ban kezdték el építeni. 1094-ben szentelték fel és Szent Márk ereklyéit márványszarkofágba helyezték a kripta középpontjában, a mai főoltár alatt. A homlokzaton, a kapuk fölötti mozaikok Szent Márk ereklyéjének történetét elevenítik fel.

A híres via Garibaldi közelében betérünk egy hamisítatlan helyi kisvendéglőbe, ahol az ebédünk elköltése közben a művész-tulajdonos, Lucio velencei dalokkal örvendeztet meg bennünket. Azt hiszem, ilyen élményekben egy átlag turistának nincs része!

Délutáni programajánlat: a kétévente megrendezésre kerülő Biennale di Venezia megtekintése. A Velencei Biennálé sokoldalú művészeti fesztivál, a világ egyik legelismertebb, legrangosabb kulturális eseménye. Hetven ország alkotói vesznek részt kétévenként a művészeti, politikai és társadalmi seregszemlén, amelyet 1895-ben az akkori modern képzőművészet elismertetésének céljával rendeztek meg első alkalommal.

(Ne feledjétek: Velencében a műemlékvédelem miatt csak gumitappanccsal szabad nordic walkingozni!)


3. nap: szeptember 21. szombat


Reggeli után látogatás az egyik közeli szigetre (Pellestrina vagy St. Erasmo).

Pellestrina, a nyugalom szigete, ahol megállt az élet!
Pellestrina Velencétől délre helyezkedik el, egy hosszú földnyelv, ami ha úgy tetszik, hullámtörőként is funkcionál az Adriai-tenger és a Velencei-lagúna között, összeköti a velencei Lidót és Chioggia városát. Ezen a pici szigeten semmi sem modern, a halászok ősrégi módszerekkel dolgoznak, az üzletek portáljai és berendezései a múlt század közepét idéző hangulatot sugároznak.
A többi szigethez hasonlóan itt is apró, színes házak találunk.

Sant'Erasmo az egyik legkiterjedtebb kis sziget, ám szinte egyúttal a legismeretlenebb is a Velencei-lagúnában. Velence központjától északra terül el a Murano - Burano - Punta Sabbioni által határolt háromszög közepén, s annak közigazgatása alá tartozik.

Nordic walkingozunk, várost nézünk, és lehetőségünk lesz a speciális velencei evezős hajó, a VOGA kipróbálására (ennek részletei még szervezés alatt állnak).

A velencei voga egy, talán az itthon is ismert sárkányhajóra emlékeztető bárka, amelyet speciális, velencei stílusban kell evezni.

4. nap, szeptember 22. vasárnap


Reggeli után nordic walking a Lidotengerpartján.

Majd elhaladunk az elegáns villanegyed épületei előtt, érintjük a híres Filmpalotát (Palazzo del Cinema), aztán: Pineta és Porto San Nicoló.

Ezután komppal irány Tronchetto, majd vissza Budapestre.Szállás, részvételi díj, egyéb információk:

Szállásunk a Lido nyugodt, zöld és bájos Alberoni térségében található 3 csillagos szálloda.

A hotel varázslatos, egyedi kilátást nyújt a lenyugvó nap fényében a velencei-lagúnára. A hűvös kerttel körülölelt szállodában kényelmes társalgósarkok találhatók.

A légkondicionált szobák ízlésesen berendezettek, és saját fürdőszobáikban zuhanyzó áll rendelkezésre.

A reggeli felvágottakból, sajtokból, süteményekből, péksüteményekből, joghurtból és friss gyümölcsből áll.

Vacsora a szállodától kb. 50 méterre található étteremben (előétel, főfogás, desszert, víz, kávé és limoncello a menü része, az ezen felül fogyasztott italok külön fizetendők.)
Részvételi díj kétágyas szobákban: 210 euró/fő.

A részvételi díj tartalmazza:

- 3 éj szállás, reggeli és vacsora a fent leírtak szerint;
- nordic walking túrák helyi túravezetővel 4 napra;
- programszervezés;
- 1 ebéd a velencei napon, jellegzetes velencei étteremben.

A részvételi díj nem tartalmazza: az utazás, biztosítás költségeit, belépőket.

Tervezett egyéb költségek:
- Tronchetto - Lido komp díja egy útra: 7.5 euró/fő + 21 euró / autó
- Napijegy 2 napra Velence és a Lido vizi és szárazföldi tömegközlekedési eszközeire: 30 euró
- Belépő a Biennáléra (fakultatív): 18 euró
- Voga evezős program (szervezés alatt).

Jelentkezési határidő: augusztus 15. Azonban ha biztosan ott akarsz lenni, mindenképpen előbb jelentkezz, mert a helyek száma korlátozott!

Jelentkezés. Kérlek, írd ide nevedet, elérhetőségedet és telekocsi felajánlást/igényt

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotAz eredeti Nordic Walking technika