eurowalk.hu: MINDEN, AMI NORDIC WALKING
SZÁNTÓ SZILVIA, NORDIC WALKING C-TRAINER


Nordic Walking Oktatás
- 2022.09.05.

Oktatások a Margitszigeten:

November 27. vasárnap 9-11-30

továbbTúra! November 26.
- 2022.11.15.

November 26-án, szombaton, Fóti-Somlyó és környéke

10 km, könnyű túra!
PÜNKÖSD CAORLE TENGERPARTJÁN

Június 3-6: aktív pihenés, csábító dolce vita


Caorle az egyik legkedveltebb, festői üdülőhely az Adriai-tenger északi partvidékén, Olaszországban, Veneto tartományban. „Kis Velence” – ként is emlegetik, vadregényes lagúnáját Hemingway kedvenc helyeként tartják számon.

De nem csak Hemingway, mi is nagyon szeretjük ezt a varázslatos helyet, nem először térünk vissza ebbe a mesevilágba!

Pünkösdkor már kellemesen meleg a levegő hőmérséklete, és szerencsés esetben fürdőzni is lehet, de napozni, feltöltődni biztosan! A hosszú kilométereken elnyúló homokos tengerpart sportolásra csábít, és nincs még elviselhetetlenül nagy tömeg sem a parton, sem a városközpontban!

Ez a pünkösdi hosszú hétvége az egészséges mozgásprogram mellett megannyi élményt, látnivalót, zamatot kínál, teljes testi-lelki feltöltődést nyújt.

Túránkat ajánljuk mindenkinek, aki szereti a nordic walkingot, de annak is, aki csak most szeretne ismerkedni vele, korra és nemre való tekintet nélkül. Ilyen helyen garantáltan beleszeret mindenki ebbe a gyönyörű sportba!Nordic Walking, és ami azon túl van...


Ez a pünkösdi hosszú hétvége szinte négy napig csak tengerparti nordic walkinggal kényeztet bennünket...

... azonban szokás szerint emellett lesz még egy-két kellemes kiegészítő program is! Ízelítő a programokból:- reggeli-esti nordic walking, lazítás a homokos tengerparton;

- igény esetén holdfény-walking a tengerparti sétányon;

- nordic walking túra a 900 hektáros, különleges élővilágú lagúnavilágban;

- ejtőzés a parton: napernyő, nyugágy, a szálloda privát strandján;

- a környék felfedezéséhez kerékpárok állnak a rendelkezésre.

Ezen kívül a túra elmaradhatatlan "összetevője" a féktelen jókedv, vidámság. Vigyázat: ragadós :)
Varázslatos CaorleCaorle Bibione és Eraclea között, a Livenza és Lemene folyók tölcsértorkolatánál elhelyezkedő, 12 ezer lakosú észak-olaszországi, festői üdülőtelepülés. Talán a környék legszebb városa. Kr. u. 1. században a rómaiak alapították.

Eredetileg nem tipikusan üdülőhelynek épült: olaszosabb, romantikus óvárosában történelmi emlékek, szűk sikátorok, színes házak, kis terecskék közöt lehet sétálgatni.
Strandjai finom homokosak, a tengervíz sekély. Caorle strandjai (Spiaggia di Levante, Spiagga di Ponente, Duna Verde, és Porto Santa Margarita) rendkívül szélesek, és tiszták, minden nap takarítják, és átgereblyézik őket. A strandok 15 km hosszan nyúlnak el.

Caorle fő nevezetessége az 1038-ban épített Santo Stefano dóm. A katedrális 48 méter magas, messziről látható. A templom Caorle jelképének számító harangtornya 1048-ban épült. Egy másik, még ősibb templom (Madonna dell'Angelo) is található a tengerpart egyik hegyfokán, amely mai formáját a 18. században érte el. A régi kikötő, és halászflotta, a halpiac, és a kirakodóvásár is igazi látványosságnak számít.Caorle óvárosa egy meseváros helyszínére emlékeztet. Minden ház más színű, különleges külső kéményekkel épültek. Az élet teljesen az utcán zajlik. A házak bejárati ajtaja azonnal a konyhába, vagy a lakószobába nyílik, amit tárva-nyitva hagynak. Egyáltalán nem zavarja őket, ha más is belelát az életükbe.

De rengeteg látnivaló van a gyönyörű színes házakon kívül is. A fent említett két nagyon szép, igazi olasz templom, teljesen más hangulattal, mint az itthoniak. És van ferde torony is! Évszázadokkal ezelőtt az olasz városok azon versenyeztek, ki tud magasabb tornyot építeni. Amikor ez már mindenkinek ment, azon versenyeztek, ki tud ferdébb tornyot építeni. A város jelképe lett az itteni ferde torony.

A közvetlenül az óváros mellett elhelyezkedő caorlei partot és annak sétányát Olaszország egyik legszebb tengerparti sétányaként szokták emlegetni. Teljesen jogosan!Valle Vecchia - lagúna, tenger, érintetlen oázis


A Bibione és Caorle között elhelyezkedő, Ernest Hemingway szeretett Lagúnája és Valle Vecchia Oázisa területén a természet és az ember a maga nemében egyedülálló környezeti átalakítást és a természetes állapot helyreállítását hozta létre, mindezt oly módon, hogy az Európai Unió speciális védelmi területként és közösségi fontosságú helyként ismerte el.

A 900 hektáron fövenyes part, erdős terület és part menti fenyves, valamint tavi területek váltják egymást, ahol az ornitológusok több mint 150 madárfajt számláltak össze.

Mindez ideálissá teszi e területet olyan tájak felfedezésére, ahol a tenger, a lagúna és a fenyves különleges természeti-környezeti , valamint állat- és növényvilágot mutat fel.
A terület földutakon kerékpárral és gyalogosan is megtekinthető a fenyves széle vagy tengerparti sáv mentén, vagy hajón a venetói vízi úton.

Mi ezúttal szárazföldi úton, nordic walking botokkal fedezzük fel az oázist!

Ez a kirándulás is feledhetetlen élményeket ígér: feltárul előttünk egy mindmáig érintetlen környezet, ahol az idő lomhán hömpölyög, és a csöndet csak az itt honos vizimadarak hangja töri meg.
Bepillantást nyerhetünk a halászok életébe, megtekintjük ősi eszközeiket, és a "Casone"-kat, nádból épített viskóikat.

Nem csoda, hogy Hemingway is beleszeretett ebbe a szépséges vizivilágba . A folyón át a fák közé (Di lá dal fiume a tra gli alberi) című regényében költőien ír erről a csodás oázisról.

Szállás, részvételi díj, egyéb információk:

4 nap, 3 éjszaka 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással, 3 csillagos tengerparti szállodában, nordic walking programokkal.
Kétágyas szobában: 220 euro/fő;

Az ár tartalmazza:
- a szállást félpanziós ellátással (bőséges büféreggelivel és naponta változó, halat is tartalmazó gazdag menüvacsorával,
- az idegenforgalmi adót;
- minden szobához külön nyugágyat és napernyőt a szálloda privát strandján;
- parkolást;
- kerékpár használatot;
- a programszervezést;
- a Nordic Walking programokat, túrákat;
- igény esetén a nordic walking bot bérleti díját.

Az ár nem tartalmazza:
- az utazást és a biztosítást.

Csoportlétszám: minimum 12, maximum 20 fő.

Jelentkezési határidő: 2022. április 10. A részvételi díj egyben, vagy két részletben fizethető:
120 euró jelentkezéskor, a fennmaradó összeg határideje: május 2.


Nagyon fontos! A jelentkezéssel most sem érdemes az utolsó pillanatig várni, mert általában nagy érdeklődés övezi az utat, a helyek száma pedig korlátozott!

Utazás Budapestről Szlovénia irányában. Távolság: 650 km. ebből kb. 600 autópálya.
Az utazás egyénileg történik, telekocsi szervezése megoldható. Ezért kérek minden érdeklődőt, hogy amennyiben autóval jön, jelezze, hogy hány utast tud fogadni.Remek móka, jó társaság, csodás heyszín


Figyelem! Írd be a TÚRA NEVÉT, a résztvevők nevét és eléhetőségét, telekocsi felajánlást vagy igényt.

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotAz eredeti Nordic Walking technika