eurowalk.hu: MINDEN, AMI NORDIC WALKING
SZÁNTÓ SZILVIA, NORDIC WALKING C-TRAINER


Túra Június 6-án!
- 2020.05.24.

Leányfalu - Vöröskő körtúra, 12 km, találkozó 8.45-kor, indulás 9-kor, a túra időtartama kb. 4-5 óra, Duna-parti sétával, fagyizással egész napos program

továbbOktatás a Margitszigeten
- 2020.05.25.

Újra NW ABC, június 7-én, vasárnap reggel 9-11.30-ig, az alapok szakszerű elsajátításáért!

Várok mindenkit, jelentkezés a tovább gomb alatt:

tovább


PRÉDIKÁLÓSZÉK - VADÁLLÓKÖVEK, MÁJUS 19.


Remélhetőleg május 19-én már ragyogó napsütésben, igazi tavasz végi kirándulóidőben látogathatjuk meg hazánk egyik legszebb (ha nem A legszebb) panorámáját nyújtó pontját, a Prédikálószéken nemrég átadott pazar kilátót.

A 2016 őszén átadott kilátó lélegzetelállító félköríves panorámát nyújt a Dunakanyarra, és bár, ami a kilátást illeti, a Prédikálószék önmagában is megállja a helyét, a háromemeletes kilátóról a másik oldalon egészen a Csóványosig, sőt annál is távolabb ellátni.


A Prédikálószék valóban fennséges trónként ül a Dunakanyar fölött. A 639 méter magas tetőről a Duna patkó alakú kanyarjára nyílik panoráma, szemben a kis sziklagerincekre szabdalt oldalú Szent Mihály-hegy, hátterében pedig a Börzsöny tömege emelkedik a folyó szalagja fölé. Keleti irányban a Visegrádi-hegység Duna felé lefutó gerincei és a Naszály tömege uralják a látképet, de a visegrádi várat is könnyű észrevenni. Tiszta időben egészen a Mátráig elláthatunk. Az erdős hegyvidékek és a Visegrádi-szoroson átvágó folyó összhangja a festői látványt az Északnyugati-Kárpátok természeti csodáinak sorába emeli.

A Visegrádi-hegységtől a Duna által elválasztott Szent Mihály-hegy és a háttérben a Csóványosig emelkedő Börzsöny, valamint a Duna közelsége együttesen olyan magasságkülönbségeket rajzolnak ki, hogy a Prédikálószéken állva a táj fölött érezhetjük magunkat. Az egykor 1300 métert is meghaladó magasságú vulkáni kráter lejtője megcsúszott, óriási mennyiségű anyag omlott alá kirajzolva ezzel a mai Visegrádi-szoros völgyét. Ebbe a mélyedésbe vágta be magát később a Duna, a fokozatosan kiemelkedő térszínben egyre mélyebbre fűrészelve medrét.

A kilátó ezenkívül tematikus kiállításként is szolgál: környékbeli legendákat, történeteket, magyar királyok életéből vett jeleneteket mutat be.
Többféle túraútvonalon is megközelíthető a Prédikálószék. Mi a kevésbé kaptatós, de hosszabb úton, Pilisszentlászlóról kiindulva közelítjük meg a kilátót.

A túra teljes hossza kb. 12-13 km, a szintemelkedés pedig kb. 400 méter.

Egész napos túra lesz, elemózsiát és elegendő mennyiségű folyadékot hozzatok magatokkal!

Kötelező felszerelés ezen kívül a túrabakancs, és az időjárásnak megfelelő túraruházat (az elcsomagolható-előkapható rétegek és az esetleges záporok elleni vízálló réteg is kapjon helyet a hátizsákban!) Botot kérésre viszek.

Részvételi díj: 1500 Ft, minimális létszám: 5 fő.


Találkozó helye és ideje:

Pilisszentlászló
Kis Rigó Vendéglő
Pilisszentlászló, hrsz. 1168/A, Sikárosi út, 2009

2019. május 19. vasárnap, 9 óra.

A jelentkezéshez kérlek, írd be a túra nevét, saját nevedet, elérhetőségedet, és hogy hányan érkeztek.

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotAz eredeti Nordic Walking technika