eurowalk.hu: MINDEN, AMI NORDIC WALKING
SZÁNTÓ SZILVIA, NORDIC WALKING C-TRAINERVENEZIA CHALLENGE, 2017.

Jesolo-Velence, 2017. szeptember 15-18.


ÚJRA! ÚJRA! ÚJRA!!!

Egy év kihagyás után újra itt van egyik legkedveltebb programunk, a Velencében megrendezésre kerülő nordic walking fesztivál!!!!

Idén megújulva, más formátumban jelentkezik, de a lényeg nem változik:

Sok-sok vidám nordicos társaságában, verseny körülmények között vethetjük be magunkat a világ egyik legszebb, és legkülönlegesebb városának hidakkal, sikátorokkal, jellegzetes épületekkel teli szegleteibe!

A rendkívül dinamikusan fejlődő olasz nordic walking életben évről-évre újabb programok jelennek meg, idén CHALLENGE (kihívás) néven egy egész programsorozatot indítottak, ennek egyik állomása a VENEZIA CHALLENGE.NORDIC WALKING BUDAPEST: JELEN!Képek a 2014-es és 2015-ös versenyről:Igazi csemegét kínál ez a négy nap a nordic walking, a napfény, a tenger és Velence szerelmeseinek!

Csapatunk nem először látogat az Észak-Adria valamelyik homokos tengerpartjára, hogy a tenger sós levegőjének áldásos hatását kihasználva hódoljunk szenvedélyünknek, és a tengerparton nordic walkingozzunk. Velencébe is többször ellátogattunk már a program részeként.

Idén azonban, nekünk immár harmadik alkalommal, még izgalmasabb lesz a velencei kiruccanás: szeptember harmadik hétvégéjén rendezik meg ugyanis a Velencei Nemzetközi Nordic Walking Találkozót, ahol számos ország nordicosai teljesítik az egységesen 12 km-es távot, nem akármilyen díszletek között!

Ez az a nordic walking összejövetel, amelyen egyszer érdemes részt venni, de aki egyszer belekóstolt, mindig visszavágyik!

Ízelítő a ránk váró élményekből: megannyi lelkes nordicos a világ minden tájáról; Velence, mint helyszín: gondolák, hidak, lagúna, profi szervezés...mi kell még?

Rengeteg élmény vár tehát ránk szeptember harmadik hétvégéjén, aki szeretne ott lenni, már most tervezzen, nehogy kicsússzon a nevezésből!

Időpont: 2017. szeptember 15-18. (péntektől hétfőig). Tengerparti szállás és beach walking Jesolóban.A programról röviden:


- beach walking: nordic walking a homokos tengerparton;

- reggeli frissítő jóga a parton;

- ejtőzés a szálloda privát strandján;

- a környék felfedezése kerékpárral;

- részvétel a Velencei Nordic Walking Challenge 12 km-es távján.
Lido di Jesolo


Velencétől alig félórányi távolságra fekszik az Észak-Adria gyöngyszemeként is emlegetett Lido Di Jesolo, amely a maga 15 km-es homokos strandjával mágnesként vonzza a nyaralókat, és ideális helyszínül szolgál a hosszú, egészséges tengerparti gyaloglásokhoz. Ennél kellemesebb természetes nordic walking pálya nehezen elképzelhető!

A város Velencétől északra található, Eraclea és Cavallino-Treporti között. Jesolóról nevezték el a lagúna egy részét (22 km²), mely a Sile és a Piave folyók között található.

A római időkben a város mai területét a lagúna vize borította. Csak néhány sziget volt itt, a legnagyobbat Equilium („a lovak helye”) néven ismerték, egyesek ebből származtatják Jesolo mai nevét.

Érdekessége, hogy két központja van, az egyik, az „óvárosi” (Centro Storico), mely maga Jesolo központja, és a másik, mely Lido di Jesolo főutcája. Az így kialakult helyzettel egyedi az olasz városok között.

Jellegzetes látnivaló a város déli végén, a Sile partján található világítótorony (Il Faro di Jesolo) is. A tornyot 1948 és 1950 között építették, és eredeti funkciójában használatos: a tengerészeknek segít a navigációban.1. nap, szeptember 15. péntek:

Kora délután érkezés, szállás elfoglalása (lehetőleg 14-15 óráig).

Ezután közös bemelegítés, gimnasztika, majd Lido di Jesolo tengerpartjának felfedezése egy rövid nordic walking túra során, majd napozás, esetleg fürdőzés (az aktuális vízhőmérséklettől és egyéni vehemenciától függően :)

Este vacsora a szállodában, utána séta, ismerkedés, lazulás...2. nap, szeptember 16. szombat

A leglelkesebbeknek reggel 7-kor bemelegítő gimnasztika, jóga a parton. (Természetesen, aki pihenni szeretne, megteheti, de leírhatatlan élmény ez a viszonylag kora reggeli torna, amikor tüdőnk megtelik a jótékony sós levegővel, és megtisztul a városban felgyülemlett szennyező anyagoktól.)

Reggeli után 9 órától "nyakunkba vesszük" a tengerparti fövenyt, és egy jó hosszú edzést-túrát tartunk Lido di Jesolo 15 km hosszú, egybefüggő homokos partján.

Ebéd túra közben (magunkkal hozott szendvics, gyümölcs; aki szívesebben venne valamit a parton, sok kis bár kínálata közül választhat).

Délután a napernyők és nyugágyak "birtokba vétele", csendes pihenő a hullámok morajától kísérve.

Akinek kedve támad egy kis biciklitúrára , vacsora előtt még bebarangolhatja Jesolo lagúnáját , vagy annak egy kis szegletét. Szeptemberben ezen a környéken talán még vízimadarakat is találunk!3. nap, szeptember 17. vasárnap


Lehető legkorábban megreggelizünk, és Jesolóból a reggeli busszal beutazunk Velencébe, a Santa Lucia pályaudvarra, ahol felvesszük a rajtszámokat, részt veszünk a közös bemelegítésen, és 9.30-kor rajtol a 12 km-es kör.
Cél: Piazzale Roma (a buszállomás környéke).

12-kor (max.12-30-kor) fejeződik be a verseny, közben, és a végén lesz 1-1 frissítőpont, ahol feltankolhatunk étellel és itallal.

Idén immár hatodik alkalommal rendezik meg Velencében a Nemzetközi Nordic Walking Találkozót, ami azt jelzi, hogy örömmel térnek ide vissza a nordicosok!

Nevezési díj: 9 euró, amelyet jelentkezéskor kell fizetni, az adminisztrációt intézzük! A nevezési díj tartalmazza a szervezési és adminisztrációs költségeket, a nevezési csomagot, orvosi felügyeletet és biztosítást, frissítőket.

A helyszín önmagáért beszél: Velence a lagúnák, a gondolák, az egyedülálló építészeti remekek városa. Különleges fekvésének és a város kialakításának köszönhetően csak vízen vagy gyalogosan látogatható! A vízi közlekedés gyors, emellett átfogó képet nyújt a városról. Ha azonban részleteiben szeretnénk megismerni Velencét, közvetlen közelről érezni az ódon falakból ránk kacsintó történelmet, bizony gyalogosan kell bejárnunk!

Most végre van egy nap, amikor egyszerre hódolhatunk kedvenc sportunknak, és alaposan szemügyre vehetjük a várost, mindezt sok más "hasonszőrű sporttárssal" együtt!4. nap: szeptember 18. hétfő


Reggel frissítő torna, rövid nordic walking edzés a parton.

Reggeli után (10 óra körül) kijelentkezés a szállodából, majd hazautazás előtt, amennyiben az időjárás engedi
(márpedig ebben az időpontban még igencsak szép nyárvégi idő szokott lenni arrafelé), fürdünk és napozunk egyet, mielőtt hazaindulnánk.Szállás, részvételi díj, egyéb információk:

4 nap, 3 éjszaka 2 ágyas szobákban, félpanziós ellátással, 3 csillagos tengerparti szállodában, nordic walking és egyéb kiegészítő programokkal.
Kétágyas szobában: 160 euro/fő;
(Egyágyas felár 10 euró/éj.)

Az ár tartalmazza:
- a szállást félpanziós ellátással (bőséges büféreggelivel és naponta
változó, halat is tartalmazó gazdag menüvacsorával,
- az idegenforgalmi adót
- minden szobához nyugágyat és napernyőt a szálloda privát strandján;
- parkolást;
- kerékpár használatot;
- a programszervezést;
- a Nordic Walking programokat, túrákat;
- igény esetén a nordic walking bot bérleti díját.

Az ár nem tartalmazza:
- az utazást és a biztosítást, valamint a nordic walking találkozó regisztrációs díját (9 euró), és a velencei útiköltséget.

Csoportlétszám: minimum 15, maximum 22 fő. Jelentkezési határidő: 2017. július 31.
A részvételi díj 2 részletben is fizethető. 100 + 9 euró jelentkezéskor, a fennmaradó 60 euró legkésőbb szeptember 4-éig.

A jelentkezéssel azonban most sem érdemes az utolsó pillanatig várni, mert általában nagy érdeklődés övezi a programot, a helyek száma pedig korlátozott!

Utazás - Budapestről a javasolt útvonal: Szlovénián át. Távolság:kb. 680 km. szinte végig autópálya.

Kérlek, írd be: VENEZIA CHALLENGE, résztvevők neve, telefon, telekocsiba fogadok/betársulok

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotAz eredeti Nordic Walking technika