eurowalk.hu: MINDEN, AMI NORDIC WALKING
SZÁNTÓ SZILVIA, NORDIC WALKING C-TRAINER


Nordic Walking Oktatás
- 2022.09.05.

Oktatások a Margitszigeten:

November 27. vasárnap 9-11-30

továbbTúra! November 26.
- 2022.11.15.

November 26-án, szombaton, Fóti-Somlyó és környéke

10 km, könnyű túra!

Ezerarcú Mecsek NW túra - 2022. szeptember 15-18.


Csodás kalandnak ígérkezik az őszi szezon első hosszabb túrája, amikor ismételten hazai tájakon barangolunk!

A Mátra és a Kőszegi-hegység után idén déli irányba indulunk, és a Mecsek legfontosabb látnivalóit fedezzük fel!


Bakancs, bot, hátizsák: irány az izgalmas élmények tárháza!

A Mecsek ezerarcú – középhegységnek talán túl alacsony, a dombvidékből viszont kiemelkedik. A többi magyar hegységtől meglehetősen távol, szigetként magasodik.

Hazánk egyik leglátogatottabb hegysége, ami telis tele van izgalmasabbnál izgalmasabb látnivalókkal. A gazdag történelmi múlttal rendelkező vidéket szinte behálózzák a nevezetességek, a mondák, a legendák és helyi történetek.

Többnyire a Kelet-Mecsek látnivalóit érinjük (szállásunk is itt lesz), de ellátogatunk Orfű környékére, valamint a Pécshez közeli túrahelyekre, és természetesen a várost is megnézzük!...és most ézzük, milyen élmények várnak ránk!
1. Zengő, Püspökszentlászló


A Mecsek legmagasabb hegycsúcsa, a Zengő (682 m), a Kelet-Mecsek déli részén magasodik Pécsvárad és Hosszúhetény fölött.

A régi geodéziai mérőtorony körbeépítésével épült kilátó 2020 óta koronázza tetejét, a panoráma lenyűgöző, szinte az egész Mecsek látszik a legfelső szintről. Túránk az egykor elnéptelenedett, mára rendezett, csinos üdülőfaluvá fejlődött Püspökszentlászlóról nyitásként pöpec kis túrának ígérkezik!

A felújított, romantikus arborétumáról is ismert hajdani püspöki kastély mellett kezdjük meg kapaszkodásunkat a hegyre. Fárasztó kaptató legyőzésével hódítjuk meg a Zengőt, majd a parádés panoráma megcsodálása után kényelmes úton, meseszép völgyben ereszkedünk vissza a kis, egyutcás faluba.

Hossza: 7 km (350 méter szint), a szállásról indulva kb. 10 km.2. A Keleti-Mecsek legromantikusabb völgye


Óbánya, Ferde-vízesés, Csepegő-szikla, Kisújbánya, Cigány-hegyi kilátó

A Keleti-Mecsek páratlan szépségű, vadromantikus völgye az Óbánya és Kisújbánya közt húzódó Óbányai-völgy, olyan természeti csodákkal, mint a Ferde-vízesés vagy a Csepegő-szikla.

A bájos sváb faluból, Óbányáról kiindulva járjuk végig a völgy legszebb szakaszát az újraéledő Kisújbánya üdülőfaluig, majd felmászunk a Mecsek vonulataira gyönyörű kilátást nyújtó Cigány-hegyi kilátóba.

Visszafelé kellemes, árnyas úton térünk vissza a faluba.

Hossz: 11 km, szint: 280 m3. Misina, Tubes, Remete-rét, klasszikus mecseki körtúra


A legszebb panorámájú mecseki kilátók nyomában

A Mecsek, közvetlenül Pécs felett húzódó emblematikus vonulatát járjuk végig a megújult állatkerttől kiindulva.

A Misina-tetőn álló, jellegzetes TV-torony után a Kis-Tubes, majd a Tubes kilátóiból gyönyörködünk a pécsi panorámában. Lejjebb, a Sós-hegyi kilátót is érintve ereszkedünk le a Remete-rét népszerű kirándulóhelyére.

Hossza kb. 10 km, szint 280 m4. Pécs, a mediterrán gyöngyszem


Dél-Dunántúl központja, Magyarország legszebb fekvésű, történelmi emlékekben igen gazdag, mediterrán hangulatú nagyvárosa, Pécs gyönyörű, pezsgő belvárosával, színes kulturális programjaival hazánk egyik legvonzóbb kirándulási célpontja.

Pécs, a 2010-es év Európai Kulturális Fővárosa rengeteget szépült, fejlődött az utóbbi években, egyedülálló műemlékein kívül gazdag gasztronómiai hagyományai, változatos kulturális programjai, mozgalmas sétálóutcái, fiatalos éjszakai élete is mágnesként vonzza a turistákat.

Pécs két emblematikus épülete, az impozáns négytornyú neoromán székesegyház és a főtéren álló hajdani, ma katolikus templomként működő dzsámi a város leghíresebb látnivalói. A török kor emléke még a manapság is muzulmán imahelyként és múzeumként funkcionáló Jakováli Hasszán pasa dzsámija a kecses minarettel.

A 2000 éves város legrégebbi emlékei a Világörökség részeként számon tartott ókeresztény síremlékek, melyeket igazán méltó keretek között mutat be a modern Cella Septichora látogatóközpont.

Pécset nem véletlenül tartják a múzeumok városának, külön „múzeumutcája” is van, személyes kedvenceink az egyedülállóan különleges stílusáról ismert magyar festő, Csontváry műveinek kiállítása, ill. a város nevétől elválaszthatatlan Zsolnay porcelánok múzeuma.

Kissé feljebb a Mecsek lábánál találjuk a pécsiek kedvenc sétáló és kirándulóhelyét, a parádés fekvésű Tettyét a középkori romokkal, barlanggal és a csodás arborétummal, a Pintér-kerttel.5. Pécsi-tó, Orfűi-tó, Balázs-hegyi-kilátó


Festői tavak, pompás kilátás, legendás források, hamisítatlan mecseki hangulat

A Mecsek legnépszerűbb kirándulóhelye, Orfű körüli túránkon a festői fekvésű Pécsi-tó partjáról kapaszkodunk fel a Balázs-hegy tetején álló parádés panorámát nyújtó kilátótoronyhoz, majd a legendás Sárkány-kút érintésével az Orfűi-tavat megkerülve a Vízfő-forrás melletti érdekes Malommúzeumhoz megyünk.

A bájos Mecsekrákosnál érjük el ismét a Pécsi-tó partját és térünk vissza a romantikus tóparti sétányon.

Hossz: 9 km, szint: 200 mSzállás, részvételi díj, egyéb információk:


Szállodánk Hosszúhetényben, pazar természeti környezetben helyezkedik el. Igényesen kialakított, kényelmes, napfényes, jól felszerelt, saját fürdőszobával rendelkező szobákkal várja vendégeit. Svédasztalos reggelit, valamint három fogásos vacsorát kapunk. A napi túrák, programok után öröm lesz ilyen szálláson megpihenni!

Részvételi díj:

2 ágyas szobában, félpanzióval 65 000 Ft/fő
1 ágyas felár (korlátozott számban áll rendelkezésre) 10 000 Ft/fő.

A részvételi díj tartalmazza:
- 3 éj szállást svédasztalos reggelivel és három fogásos menüvacsorával;
- nordic walking túrákat, programokat
- szervezési és túravezetési díjat;
- idegenforgalmi adót.


Nem tartalmazza: az utazást, köztes étkezést és a belépőket.

Jelentkezési határidő: augusztus 15, de ha szeretnél jönni, minél hamarabb jelentkezz, mert gyorsan be szokott telni.
A túrára kizárólag a fenti feltételekkel lehet részt venni, csak felnőtteknek!Jelentkezéshez kérlek írd be, hogy a Mecsek túrára jelentkezel!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotAz eredeti Nordic Walking technika