eurowalk.hu: MINDEN, AMI NORDIC WALKING
SZÁNTÓ SZILVIA, NORDIC WALKING C-TRAINER


Újra NW tanfolyam
- 2021.08.26.

Helyszín: Margitsziget

Időpontok:

november 6, szombat 9-11.30;

továbbNovember 7: GÁNT
- 2021.10.20.

Mars-expedíció a Vértesben! Részletek a menüpontban!

tovább


Szeptember 18: Esztergom-Búbánatvölgy


Búbánat, hideglelés, törökvész, pestis - a terephez tartozó nevek és a mögöttük felsejlő történetek sötét képet festenek a Visegrádi-hegység északnyugati szegletéről.

Pedig napjainkban alant idilli fekvésű, hegyalji tófüzér, fent a Dunára és túloldali hegyeire nyíló panorámák határozzák meg a táj karakterét.

Alacsony, mégis meredek bércek között túrázunk, belekóstolva a hegység e tarka, egyben kompakt szeletébe, ahol kis területen számos érdekesség sorakozik.

Páratlan dunai panoráma, hangulatos tavacskák láncolata vár ránk ezen a szeptemberi délelőttön!
A Visegrádi-hegység Esztergom és Pilismarót között meredeken szakad le a Duna felé, a Hideglelős-kereszttől és a Sas-hegyről páratlan panoráma nyílik a folyóra.

Az idilli horgásztavakkal tűzdelt festői fekvésű Búbánatvölgyből indul körtúránk a hegység nyugalmas, kevesek által látogatott, hangulatos zugába.

Kb. 10 km-es könnyű körtúránk során lesz azért egy keményebb kaptatós rész a Hideglelős-kereszthez, oda, ahonnan a legszebb a kilátás! Remélem, azért nem kapunk hideglelést, de egy jó túracipő, mint mindig, most is elkél majd az úton!

Érintünk több kedves kis tavacskát, és kis kitérővel megnézzük a Dédai tavat, itt forgatják ugyanis a Mi kis falunk horgásztavas jeleneteit. Gondoltam, Pajkaszegen már jártunk (Pilisszentlélek), ahol tavat nem találtunk, de megtudtuk, hogy az másik helyszínen van. Na ez lesz az!

A túra végeztével pedig sétálhatunk egyet Esztergomban, a bazilika mindig nagy élmény!
Éppen ezért kicsit korábban kezdünk, találkozó 8.30-tól, a túra 9-kor indul.

Részvételi díj: 2000 Ft

Jellemzők:

Nehézség: könnyű

Hossz: 10-11 km

Időtartam: kb 3-4 óra

Szintemelkedés: 321 m

Szintcsökkenés: 277 m


Találkozó: Búbánatvölgy Parkoló. A Visegrádi útról balra letérve a Fárikúti úton haladva a parkolóig.Jelentkezézhez feltétlenül írd be a túra nevét, és a résztvevők adatait!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotAz eredeti Nordic Walking technika