eurowalk.hu: MINDEN, AMI NORDIC WALKING
SZÁNTÓ SZILVIA, NORDIC WALKING C-TRAINER


Teljesítménytúra, Erzberg
- 2018.05.08.

Július 21-23, páratlan környezet, szuper szervezés, gyere el, nem fogod megbánni!

továbbNormafa Túra - június 3.
- 2018.05.25.

Klasszikus, kényelmes, gyönyörű - kb.10km-es körtúra Normafa-János-hegy-Szépjuhászné-Makkormária-Normafa útvonalon - vagy kibővítve!
Ideális egy jó kis NW edzés lebonyolítására jó társaságban - és a végén ott a jutalom lehetősége a rétesesnél!

Találkozó: 3/4 10-kor a Normafa síház parkolójában (a szokásos helyen, a 21 vagy 21A jelű buszok megállója közelében). Menetidő kb. 3 óra, a csapat kedvétől függően.
Részvétel: szigorúan megfelelő túracipőban/bakancsban, saját bottlal. Várunk mindenkit sok szetetettel! Jó túrázást mindenkinek! Részvételi díj 1200 Ft, kezdők is jöhetnek!
16. INT. ERZBERGLAUF & NORDIC WALK<

TELJESÍTMÉNYTÚRA + ÉLMÉNYHÉTVÉGE, JÚLIUS 21-23, EISENERZ


Kihagyhatatlan teljesítménytúrára invitálom a nordic walking, a különleges természeti képződmények és a teljesítménytúrák szerelmeseit egy páratlan környezetbe, július utolsó előtti hétvégéjén!

Immár 16. alkalommal rendezik meg azt a nemzetközi terepfutó- és nordic walking fesztivált, amely 17 ország 1500 amatőr sportolóját látja vendégül Eisenerzben!

Stájerországban, a Hochschwab-csoportban magasodik az Eisenerzi Alpok. A kétezer méter körüli hegyekkel ölelt táj rendkívül látványos: a hatalmas mészkőszirteket és a csipkézett gerinceket patakos völgyek és tengerszemek teszik változatossá, a környezetbe pedig remekül illenek a régi építésű, rendezett települések zegzugos kis utcái.

Eisenerz nevét az eredetileg 1534, most 1465 méter magas Erzbergről (Érchegy) kapta. Az azték piramisra hasonlító monstrum már a rómaiak korában is vasércbányaként üzemelt, a Harmadik Birodalomban pedig ez adta a vasérctermelés negyedét. A gépesítések megjelenésével aztán a munkásszállások kiürültek, és a lakosság mára drasztikusan lecsökkent – Eisenerzet ezért olykor szellemvárosként is emlegetik.

Az Erzbergen jelenleg Közép-Európa legnagyobb külszíni vasércbányászata folyik; a bánya pedig látogatóközpontként is üzemel. A környék domináns hegyei az Eisenerzer Reichenstein, a Wildfeld, a Kaiserschild és a Pfaffenstein.MIÉRT EZ A LEGSZUPEREBB TELJESÍTMÉNYTÚRA?


- Mert a túra mindenki által teljesíthető, és mindenki megtalálja benne a kihívást: ki azt, hogy végigcsinálja, ki azt, hogy nagyszerű időeredményével akár kupát is szerezhet!

- Mert ilyen különleges természeti környezet nagyon ritkán szolgál egy ekkora sportfesztivál helyszínéül!

- Mert nemzetközi esemény (17 országból átlagosan 1500-an jelentkeznek)!

- Mert a szervezés első rangú: frissítőpontok az útvonal során, élő zenés ünneplés a célban; mindenkinek gyönyörű befutóérem; kisbuszos transzfer a célból vissza a rajthoz, és még sok-sok szponzori ajándék a rajtcsomagban!

A táv 12.5 km, és igaz ugyan, hogy a szintkülönbség több, mint 700 méter, de folyamatosan, egyenletesen emelkedik, szerpentin utakon kanyargunk fölfelé, csak a vége előtti pár száz méter meredekebb. Amint a képeken is láthatjátok, minden korosztálynak, fittségi szintnek ajánlják. A teljesítéshez nem kell különösen nagy erőnlét, de mégis egy szép teljesítmény végigcsinálni! És 4 óra a szintidő, ami elég bőséges.
Az útvonal kis tavak és vegyes erdők mentén kanyarog, a csúcsot pedig a "Hetedik Mennyország"becenévvel illetik a pazar panoráma miatt (a bányapiramis, és a környéket körülvevő hegyek látványa valóban lélegzetelállító).

Indulás: július 21-én, szombaton; a teljesítménytúra 22-én, vasárnap lesz, és 23-án, hétfőn délután indulunk haza.PROGRAMTERVEZET:


Július 21-én, szombaton indulunk Budapestről, így délután tudunk tartani egy átmozgatást (könnyű NW túra a szállásunk környékén, amely csodálatos környezetben, a természet lágy ölén fekszik).

Délután bemegyünk a faluba, hogy átvegyük a rajtszámokat.

Július 22-én vasárnap reggeli után kényelmesen átmegyünk Eisenerzbe, elfoglaljuk helyünket a rajtnál, bemelegítünk.

A verseny 10-kor rajtol (először a futók, aztán mi).

Szintidő 4 óra, majd a célban evés-ivás-mulatozás. Ezután buszokkal szállítják le a résztvevőket a faluba.

Akinek futó családtagja, barátja van, őt is hozhatja, mert nekik is szép kihívás az a 12.5 km hegyi futás!
Július 23, hétfő:erre a napra két programot is ajánlok, a csapat dönt, hogy melyiket találja szimpatikusnak:

- Az eisenerzi kőbánya csodálatos látványát élvezhetjük egy dömpertúra keretében. a hatalmas kerekű,bivalyerős "Hauly" turistacsoportokat is fuvaroz a hegyen át. Ezt a túrát előre meg kell rendelni, így egy közvélemény-kutatás után derül majd ki, hogy megyünk-e (megy-e mindenki).

Vagy:
Gesäuse national park


Ellátogatunk a Gesäuse Nemzeti Park területére, és túrázunk egy kellemeset, közben élvezzük az alpesi tájat és levegőt, a zöld réteket, a hegyek látványát és a vadvirágok színpompáját.

A nemzeti parkban 2000 méter magas hegyek, termékeny völgyek és napsütötte alpesi fennsíkok váltogatják egymást. A régió látképét az Enns és a Salza folyók, a számtalan vízesés és a végtelennek tűnő sziklafalak határozzák meg.
A különböző életterek, mint a víz, az erdő, az alpesi legelő és a szikla szoros kapcsolatban áll az Admonti apátsággal, a Gesäuse Nemzeti Park kulturális központjával, meghatározó elemével. Az admonti apátságba tett kirándulást vétek kihagyni, hiszen itt található a világ legnagyobb kolostori könyvtára.

A Gesäuse Nemzeti Park erdőinek sajátosságát természetességük és sokszínűségük adja. A zöldellő erdőségek között bújnak meg a Gesäuse térség alpesi legelői, amelyek rendkívül gazdag növény- és állatvilággal büszkélkedhetnek.Szállás, részvételi díj, egyéb információk:

Szállásunk Eisenerz külterületén lesz (6 km-re a központtól), minden elemében természetes épületegyüttesben, csodás természeti környezetben.

A Ramsau érintetlen hegyi legelőin, a felső-stájerországi Eisenerz közelében található szálláshelyről lenyűgöző kilátás nyílik az Erzberg hegyre.

Tágas szobákkal, 4 közösségi teremmel, játszótérrel, focipályával, szaunával, pingpongasztallal, bowlinggal és mászófallal várja a vendégeket.

A szobák nagyon szépek, jól felszereltek, a reggeli bőséges, svédasztalos. Minden összetevője a környékről származik: gondosan válogatott, természetes alapanyagok kerülnek az asztalra! A vacsora szintén svédasztalos, többféle menüből választhatunk.Részvételi díj: 200/fő euró kétágyas elhelyezéssel, amely lényegében mindent tartalmaz:

- a szállást félpanzióval;
- programszervezést és túravezetést;
- a teljesítménytúra nevezési díját minden szolgáltatással (gazdag induló és befutó csomag, finisher érem, frissítőpontok, chiper időmérés, autóbuszos szállítás).

Csoportlétszám: 14-20 fő

Jelentkezés: folyamatosan; végső határidő: 2018. június 15, ezen határidő után már nem tudják tartani a szobákat, és nem garantált, hogy lesznek még üres szobák. Egyszóval: ne hezitálj, mert a helyek általában gyorsan betelnek!


Indulás Budapestről a kora reggeli órákban telekocsival, távolság: 400 km.HANGULATKÉPEK A TAVALYI VERSENYRŐL:Kötelező adatok: túra neve, résztvevők neve és telefonszáma, utazási preferenciák (telekocsi szervezéséhez)

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotAz eredeti Nordic Walking technika