eurowalk.hu: MINDEN, AMI NORDIC WALKING
SZÁNTÓ SZILVIA, NORDIC WALKING C-TRAINER


Október 20-23: Szlovénia!
- 2018.09.08.

Az október 23-i hosszú hétvégén immár hagyományosan Szlovéniába látogatunk!

Ez az ország mindig tartogat valami csodás meglepetést, idén Ptuj környékére és a Haloze dombvidékre látogatunk!


Okatatás a Margitszigeten
- 2018.09.08.

Következő időpont: október 6.

tovább

Őszi Színkavalkád Szlovéniában

Ptuj és a környező dombvidék, október 20-23Szlovénia kis gyöngyszeme itt a közelben: Ptuj, a barátságos kisváros

Szlovénia északkeleti régiója leginkább borairól, gyógyhelyeiről, vidéki hangulatáról és Ptuj történelmi városáról ismert.

Ptuj Szlovénia legrégebbi állandó települése és vitathatatlanul az egyik legvonzóbb történelmi városa is, mely a Dráva folyó mentén található.

Zegzugos középkori utcácskái, terei és templomai egyedi bájt kölcsönöznek a településnek, és a város felett magasodó dombon egy festői vár áll.

Története egészen a kőkorig nyúlik vissza, virágkorát a település a római időkben élte. A város neve Traianus császártól ered, aki a tartományt Colonia Ulpia Traiana Poetovionak nevezte el. Ptuj első írásos említése 69-ből, Vespasianus császár uralmának idejéből származik. A város a rómaiak gazdasági, katonai és egyben közigazgatási központja is volt. Akkoriban több mint 40 ezer ember élt a városban, annyi lakosa volt, mint azóta soha. A városi státuszt 1376-ban nyerte el, az ezt követő fellendülésének a török háborúk vetettek véget. A támadások mellett tűzvész, járványok és árvizek is sújtották.

Ma Podravje régió gazdasági központja, a vásárok városa, környékén számos túralehetőség kínálkozik, az éttermekben a remek helyi gasztronómia fogásait kóstolhatjuk végig, a borospincéi a környék finom nedűit rejtik, gyógyfürdői pedig a pihenni vágyókat várják.


A lélegzetelállító Haloze dombság


Keletről körülbelül 40 kilométerre Makole, északról pedig a Dráva által határolva állnak Haloze hegyei, melyen kiváló minőségű fehér bort termelnek. Egyike Szlovénia legkedveltebb bortermelő vidékeinek, így a régió ideális úti cél borturisztikai szempontból, de túrázásra és kerékpározásra is kitűnő (különösen a Haloze hegyen lévő útvonalak). Látogatásunk során érdemes még útba ejteni Ptujska Gora városát, a Štatenburg Kastélyt Makole városában és a Borl Kastélyt is.

Részletek hamarosan!Érdekel a túra! (Név, hányan jövünk, utazás módja)

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotAz eredeti Nordic Walking technika